Πυρηνικό ντοκιμαντέρ μέλλον ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Πιο ζωτική η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

From Edge Of Eternity - Eternal Forge Modkit Wiki
Revision as of 03:29, 9 January 2021 by MarcySegal (talk | contribs) (Created page with "[https://detectiv.gr/ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΙΣΤΙΑ] Τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αξιολογεί ως πιο σημαντ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΙΣΤΙΑ Τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αξιολογεί ως πιο σημαντική από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ένας πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας......

«Πιο ζωτική η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ αμφισβητεί την άποψη του Νετανιάχου




Τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αξιολογεί ως πιο σημαντική από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ένας πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής Ασφάλειας, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΟΙΧΕΙΑ Σιν Μπετ.



Ο πρώην αξιωματούχος, έρχεται έτσι σε αντίθεση με την άποψη του ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.



«Οι επιπτώσεις της μη επίλυσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης είναι πιο ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας ως λαού και ως Κράτους απ’ ό,τι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», εκτίμησε ο Γιουβάλ Ντίσκιν, επικεφαλής της Σιν Μπετ από το 2005 ως το 2011, στη διάρκεια μιας διάσκεψης για την ειρηνευτική διαδικασία που διοργανώθηκε χτες.



«Θα ήθελα να έχουμε μια πατρίδα με ξεκάθαρα σύνορα και να θεωρούσαμε τους ανθρώπους πιο ιερούς από τα εδάφη», συνέχισε ο Ντίσκιν, ένας από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «The Gatekeepers», στο οποίο συγκεντρώνονται μαρ τυρίες πρώην διευθυντών της Σιν Μπετ, που συχνά είναι επικριτικές προς την ισραηλινή πολιτική στο παλαιστινιακό.



«Θα ήθελα να έχουμε μια πατρίδα που δεν υπάρχει χάρη στην κατοχή ενός άλλου λαού. Το λέω αυτό παρόλο που δεν είναι δημοφιλές: αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη μια συμφωνία, προτού φτάσουμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή που θα καταστήσει αδύνατη τη λύση μεταξύ των δύο κρατών», κατήγγειλε ο ίδιος.



Οι δηλώσεις του Ντίσκιν προκάλεσαν αντιδράσεις στις υπηρεσίες εσωτερικής και εξωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, διχάζοντας πολλούς πρώην αξιωματούχους της Σιν Μπετ και της Μοσάντ.



Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ντάνι Γιατόμ, όταν ρωτήθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΕΡΑΤΟ δήλωσε ότι συμφωνεί με τις επικρίσεις του Ντίσκιν για την απελευθέρωση τον Οκτώβριο παλαιστίνιων κρατούμενων που είχαν συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών.



Ο Νετανιάχου «επέλεξε για λόγους εσωτερικής πολιτικής να απελευθερώσει παλαιστίνιους κρατούμενους, αντί να παγώσει τις κατασκευές στους εβραϊκούς οικισμούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό δεν συμβάλει στην Ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», ΔΙΑΖΥΓΙΟ Διαζύγιο - Οδηγός του Πολίτη επεσήμανε ο Γιατόμ.



ΔΙΑΖΥΓΙΟ Τζον Κέρι: «Αν δεν απαντήσουν οι ΗΠΑ θα σταλεί μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν»

«Πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση», διεμήνυσε ο υπουργός ΕξωτερικώνΤην ώρα που η Συρία έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διαμηνύει πως αν τελικά ο Μπασάρ αλ-Ασαντ προχωρήσει στην καταστροφή των χημικών όπλων δε θα εξαπολύσει στρατιωτικό χτύπημα, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΙΣΤΙΑ ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εξακολουθεί να εξηγεί το «γιατί» μιας απάντησης των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την κρίση στη Συρία ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος «δεν ξύπνησε μία ημέρα και είπε να κάνει επίθεση στη Συρία. Δεν το επέλεξε εκείνος, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΙΣΤΙΑ δεν το επιλέξαμε εμείς».


Εξήγησε πως τα πλάνα για στρατιωτική επέμβαση προέκυψαν γιατί ο Σύρος πρόεδρος «αποφάσισε να κάνει χρήση όπλων σε αθώους πολίτες και αθώα παιδιά».


Τόνισε πως ο Ασαντ έκανε την επιλογή του και επομένως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει.


Προσπαθώντας να προβλέψει την επόμενη ημέρα αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν μία απάντηση, ΔΙΑΖΥΓΙΟ 10 πράγματα που κανείς δεν θα σας πει για το διαζύγιο δήλωσε πως η Συρία μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ και τον Λίβανο, την ώρα που «η σταθερότητα είναι μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής μας».


Απευθυνόμενος δε, στα μέλη του Κογκρέσου είπε: «Γιατί να το ψηφίσετε ακόμα και αν δε θέλετε να πάμε σε πόλεμο; Γιατί θέλετε να προστατεύσετε τις ΗΠΑ».


Προειδοποίησε μάλιστα, πως το Ιράν παραμονεύει με το πυρηνικό πρόγραμμά του και αν δεν απαντήσει ο Αμερικανός πρόεδρος τότε «θα στείλουμε ένα μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν».


Στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ρωσία και τη Συρία τόνισε πως θα περιμένουν μία σαφή πρόταση, ωστόσο «δε θα περιμένουμε πολύ».


Όπως είπε η πρόταση παράδοσης χημικών, δεν πρέπει να είναι τακτική για να κερδίσει η Συρία χρόνο, καθώς «πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, ΔΙΑΖΥΓΙΟ Διαζύγιο - Οδηγός του Πολίτη αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση».


Όπως είχε πει και ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Κέρι υποστήριξε πως η Αμερική δε θα πάει σε πόλεμο, φράση που επανέλαβε τρεις φορές, επισημαίνοντας πως δε θα σημειωθεί χερσαία επίθεση στην Συρία.


 
"Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ΔΙΑΖΥΓΙΟ 10 πράγματα που κανείς δεν θα σας πει για το διαζύγιο να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΟΙΧΕΙΑ ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.




ΔΙΑΖΥΓΙΟ
source: ΔΙΑΖΥΓΙΟ Το Ψυχικό Διαζύγιο: μία ασυνείδητη διαδικασία http://www.newsbeast.gr/world/arthro/617525/pio-zotiki-i-diamahi-israil-palaistinis-apo-to-puriniko-programma-tou-iran/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…