Χριστού Ξενοδοχείο Χριστού ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ - Κοινωνία - Έβαλε χρώμα γιορτής... στης ζωής την άκρη
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Κοινωνία - Έβαλε χρώμα γιορτής... στης ζωής την άκρη ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια πάνω στα χαρτόκουτα της οδού Δεληγιώργη τραβούν τα βλέμματα των περαστικών. Κάποιοι κοντοστέκονται για να δουν αν όντως μένει κάποιος εκεί. Για τον 47χρονο που εδώ και 6 μήνες ζει σε ένα στρώμα, έξω από ένα μικρό ξενοδοχείο, είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που καλείται να τα περάσει μέσα στο κρύο, στις κακουχίες και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στενά γύρω από την Ομόνοια.
Ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτό που έχει συμβεί: πετρα τιμες «Ημουν πάντα νοικοκύρης, δούλευα σε δύο δουλειές, ξέρω τρεις γλώσσες, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είμαι στο δρόμο στις γιορτές», λέει στον «Ε.Τ». Την Τρίτη (17/12) ήταν η γιορτή του και όσοι φίλοι, επίσης άστεγοι, περνούσαν να του έφερναν ακόμα μία μπάλα που βρήκαν κάπου παρατημένη. Για να... ημερέψει τα αγρίμια που κυκλοφορούν –όπως λέει- αλλά και να απαλύνει τη στεναχώρια του έψαξε να βρει στολίδια και έντυσε πριν από λίγες ημέρες το δικό του χώρο.
«Είναι ο δικός μου τρόπος να νιώσω ότι δεν θα χάσω τα φετινά Χριστούγεννα. Να νιώσω ότι μένω κάπου καλύτερα. Είχα και γλάστρες με δυόσμο και βασιλικό απ’ έξω, αλλά μου τις έκλεψαν. Αν κοιμηθείς σου κλέβουν τα πάντα. Προσπαθώ να είμαι ξύπνιος συνέχεια. Είναι τόσο επικίνδυνο να ζεις στο δρόμο. Δεν υπάρχουν άγραφοι νόμοι. Ημουν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες και μέσα στον πυρετό μου έκλεψαν τα παπούτσια και την ταυτότητά μου. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης κάθε ημέρα».
Το δικό του μήνυμα για τις γιορτές κρύβει την πικρία του για τις αδικίες που έχει δεχθεί και περιγράφει: πλακεσ καρυστου «Αν δεν το έχει ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει. Βοήθεια χρειαζόμαστε όλοι. Το κράτος μας άφησε να βρεθούμε στο δρόμο. Ακόμα και στα κέντρα αστέγων δεν μας δίνουν προοπτική να ξεφύγουμε, απλώς συντηρούμαστε».
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το... Instagram!
Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδεςΈνα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.
Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.
Το ξενοδοχείο, που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, Πρέκια τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.
Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!
Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), Πρέκια την ώρα που κάνει check in - οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!
Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!
Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!
Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, πετρεσ καρυστου ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!
Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.
Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: πετρες καρυστου τιμες «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Πάπας: «Ας ανοίξουμε τα κλειστά μοναστήρια για τους πρόσφυγες»
«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν τη σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.Χωρίς άνδρες ασφαλείας, κατέβηκε από το αμάξι και έφτασε στο κέντρο Αστάλι για τους πρόσφυγες στη Ρώμη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε ακόμα και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Πλησίασε μία ομάδα τριάντα ανδρών περίπου που προέρχονταν από την Αφρική, τους χαιρέτησε, τους αγκάλιασε και τους φίλησε πριν μπει στο κτίριο. Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν όσους είχαν αντιληφθεί την παρουσία του.
Ο προσιτός ποντίφικας που σχεδόν καθημερινά δείχνει δείγματα ταπεινότητας, διατηρώντας στενή επαφή, ακόμα και προσωπική, Σκεπή με τους πιστούς, δήλωσε πως τα κλειστά μοναστήρια πρέπει να ανοίξουν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.
«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν την σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στο προσωπικό του κέντρου Αστάλι ο ποντίφικας είπε ότι είναι απαραίτητο να δείξουν ότι με τη ζεστή υποδοχή μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον και «εφόσον ανοίξει το παράθυρο, μπορεί να ανοίξει μία πόρτα και έτσι μπορεί να υπάρξει μέλλον» για τους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε άλλη χώρα.
Είναι όμορφο, τόνισε ο ποντίφικας, να συνεργάζονται όλοι μαζί, πρόσφυγες, πετρες χριστιανοί, άθρησκοι, αλλόθρησκοι, γιατί όπως είπε «όλοι ενωμένοι εργάζονται για το κοινό καλό».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: Συκής http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=284338&catID=3
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…