Κρίση Ευρώπη Ευρώπη ΔΙΑΖΥΓΙΟ Στο Σεράγεβο ο Μεϊμαράκης

From Edge Of Eternity - Eternal Forge Modkit Wiki
Revision as of 05:16, 8 January 2021 by ToneyCoomes853 (talk | contribs) (Created page with "ΔΙΑΖΥΓΙΟ Επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο, την πρώτη προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην πρωτεύο...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο, την πρώτη προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης......

Στο Σεράγεβο ο Μεϊμαράκης ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Το 2013, έτος αναβάθμισης των διμερών σχέσεων»




Επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο, την πρώτη προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.



«Μεγάλο φίλο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης» χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη ο Προεδρεύων και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου της ΒκΕ Dr. Denis Becirovic. Στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στα Κοινοβούλια των δύο χωρών καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, ΔΙΑΖΥΓΙΟ Διαζυγιο -Διαδικασία-Τιμές «τα Κοινοβούλια οφείλουν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής καθώς είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι του λαού. Ιδιαίτερα όμως τώρα λόγω της κρίσης ο ρόλος τους είναι ακόμα πιο σημαντικός. Η λύση είναι περισσότερη ευρώπη, περισσότερη Δημοκρατία και περισσότερος διάλογος για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε να συνεργαστούμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Υπογράμμισε, ΔΙΑΖΥΓΙΟ Διαζυγιο -Διαδικασία-Τιμές δε, ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ευρω-ατλαντική πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.



Ο κ. Becirovic αναφέρθηκε στην επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του γεγονότος και υπογράμμισε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα και για αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τη βοήθεια που παρείχε η χώρα μας στην ανοικοδόμηση της ΒκΕ και για τη σταθερή στήριξη στην Ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας.



Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Dr Zlatko Lagumdzija.




ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστόΣε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρ�δικηγόροδικ[http://kmd.gr/index.asp?Code=000102-anthropino-dynamiko-anthropino-dynamiko.html δικηγόροδικηγόρου</a>ς</a> του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.



Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.



Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».



Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:



Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.



Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΕΡΑΤΟ σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9δικηγόροδικηγόροι</a> δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παδικηγόροδικηγόροι</a> (1/20 του συνόλου). ΔΙΑΖΥΓΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΕΡΑΤΟ που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, ΔΙΑΖΥΓΙΟ Οικογένεια και Διαζύγιο: Τι πρέπει να σκεφτείς πριν χωρίσεις ... η Πορτογαλία, το Βέλγιο, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΟΙΧΕΙΑ η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






ΔΙΑΖΥΓΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/616383/sto-seragevo-o-meimarakis/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Οικογένεια και Διαζύγιο: Τι πρέπει να σκεφτείς πριν χωρίσεις ...