Κυβέρνηση Φωτογραφήθηκε Χριστού προώθηση ιστοσελίδων Δημιουργίες που «τάραξαν» το χώρο της τέχνης

From Edge Of Eternity - Eternal Forge Modkit Wiki
Jump to: navigation, search

προώθηση ιστοσελίδων Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονα συναισθήματα ή ακόμα και να χειριστεί τα συναισθήματα του θεατή του......

Δημιουργίες που «τάραξαν» το χώρο της τέχνης προώθηση ιστοσελίδων Δέκα συν 2 καλλιτέχνες που θα έπρεπε να γνωρίζετε




Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονα συναισθήματα ή ακόμα και να χειριστεί τα συναισθήματα του θεατή του, σε βαθμό που να ξεφεύγει από τον έλεγχό του.



Υπάρχουν ωστόσο και έργα τέχνης που «τραντάζουν» την ίδια την υποδομή της τέχνης και τη σημασία της έννοιας «δημιουργώ».



Είτε ηθελημένα, είτε αθέλητα, ορισμένα έργα τέχνης κατάφεραν να διαμορφώσουν την ιστορία της ανθρωπότητας.

Αν περιορίσουμε το πεδίο στα τελευταία 200 χρόνια, παρακάτω σας παραθέτουμε μια λίστα έργων τέχνης, που όπως αναφέρει το Business Insider υποστηρίζουν την παραπάνω περιγραφή.



Ας τα γνωρίσουμε:



«Η 3η Μαΐου» του Francisco Goya (1808)





Με αυτό το έργο, ο Γκόγια θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της ισπανικής αντίστασης στο στρατό στου Ναπολέοντα κατά τη διάρκεια της κατοχής του 1808 κατά τον πόλεμο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Μαζί με το «ταίρι» του που έχει το ίδιο μέγεθος, τον πίνακα «Η 2α Μαΐου 1808», έγινε κατόπιν παραγγελίας της προσωρινής κυβέρνησης της Ισπανίας μετά από πρόταση του Γκόγια.



«Το περιεχόμενο του πίνακα, η απεικόνιση και η συναισθηματική δύναμη του εξασφαλίζουν τον τίτλο της πρωτοποριακής, αρχέτυπης εικόνας της φρίκης του πολέμου. Αν και αντλεί στοιχεία από την υψηλή αλλά και τη λαϊκή τέχνη, είναι ξεκάθαρο πως σπάει τα δεσμά της συμβατικότητας. Αποκλίνοντας από τις παραδόσεις της Χριστιανικής τέχνης και τις παραδοσιακές απεικονίσεις του πολέμου, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο έργο - πρόγονο, επαγγελματικη ιστοσελιδα και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρώτους πίνακες της σύγχρονης εποχής. Σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Κένεθ Κλαρκ, είναι "ο πρώτος μεγάλος πίνακας που μπορεί να χαρακτηριστεί επαναστατικός με κάθε ένοια της λέξης, στο ύφος, το αντικείμενο, και την πρόθεση" γράφει η Wikipedia».



«Ολυμπία» by Edouard Manet (1863)





Ο πίνακας του Μανέ «Ολυμπία» προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο καθώς θεωρήθηκε ιδιαιτέρως προκλητικός. Το μοντέλο ήταν όχι απλά μια γυμνή γυναίκα, αλλά μια γυμνή γυναίκα που κοιτούσε κατάματα το θεατή. Ο Μανέ κατακρίθηκε ακόμη και για την επιλογή του μοντέλου του, καθώς χρησιμοποίησε μια πιο αδύνατη –για τα πρότυπα της εποχής- γυναίκα.



«Οι λουόμενοι» του Paul Cezanne (1889–1905)





Ο Σεζάν που θεωρείται ως ο πρόδρομος του κυβισμού ζωγράφιζε επίτηδες έργα που δεν ήταν εύκολο να «ερμηνεύσει» κανείς και που δεν ταίριαζαν με τις «τάσεις» της εποχής του.



«Improvisation 31» του Wassily Kandinsky (1913)





Ο Καντίνσκι ήταν ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης.



«Το συντριβάνι» του Marcel Duchamp (1917)





Το γνωστότερο ready-made του Ντυσάν είναι το έργο του Fountain, δωρεαν ιστοσελιδα ένας ανεστραμμένος ουρητήρας που φέρει την υπογραφή «R. Mutt 1917». «Το έργο δεν παρουσιάστηκε στην έκθεση που το είχε αρχικά αποστείλει ο Ντυσάν, παρά την υπόσχεση των διοργανωτών ότι θα παρουσιαζόταν όλα τα έργα αρκεί ο δημιουργός τους να πλήρωνε συνδρομή 6 δολάρια. Το έργο τελικά φωτογραφήθηκε από τον Αλ Στίγκλιτς και η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The Blind Man", μαζί με σημείωμα της εκδότριας που υπεραμυνόταν της αισθητικής του αξίας. Έκτοτε δημιουργήθηκε δημόσια συζήτηση σχετικά με το αντικείμενο, το οποίο μάλιστα εξαφανίστηκε λίγο μετά τη φωτογράφησή του.

Το Δεκέμβριο του 2004 το έργο του Fountain, ανακηρύχθηκε το πλέον επιδραστικό έργο του 20ού αιώνα από 500 σημαντικούς ανθρώπους της βρετανικής τέχνης» γράφει η Wikipedia.



«Guernica» του Pablo Picasso (1937)





Με την «Γκερνίκα» ο Πικάσο περιγράφει την απανθρωπιά, κατασκευη ιστοσελιδασ δωρεαν τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. Ο πίνακας παραγγελία της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας για τη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1937. Ο Πικάσο εμπνεύστηκε το έργο από το βομβαρδισμό της κωμόπολης Γκερνίκα στη Χώρα των Βάσκων, στον οποίο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης.



«Αυτοπροσωπογραφία με κολιέ από αγκάθια» της Frida Kahlo (1940)





Οι δημιουργίες της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο προσωπικές όσο και έντονα πολιτικές, με αναφορές στην πατρίδα της το Μεξικό, τις ΗΠΑ και την ευρώπη. Σε αυτό το έργο τοποθετεί τον εαυτό της στη θέση ενός μάρτυρα, βάζοντας ένα κολιέ από αγκάθια, όπως αυτό που φόρεσαν στο κεφάλι του Χριστού, με το οποίο μετέφερε τον πόνο που ένιωσε αμέσως μετά το διαζύγιό της από το σύζυγό της και διάσημο ζωγράφο Diego Rivera το 1939.



«One: dimiourgia istoselidas Number 31» του Jackson Pollock (1950)





Οι πίνακες του Πόλοκ μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ελεγχόμενο χάος», δωρεαν ιστοσελιδα σύμφωνα με ειδικούς από το Paddle8. Ο Πόλοκ ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.



«Campbell's Soup Cans» του Andy Warhol (1962)





Ο πρωτοπόρος του κινήματος της «ποπ αρτ».



Γκράφιτι σε υπόγεια διάβαση της Νέας Υόρκης από τον Keith Haring (τέλη 1970 – αρχές 1980)





Οι τοιχογραφίες του Χάρινγκ στους δρόμους και τις υπόγειες διαβάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της «τέχνης του δρόμου». Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήταν ομοφυλόφιλος και κοινωνικός ακτιβιστής, που προώθησε το ζήτημα της ανοιχτής συζήτησης για το AIDS και στα έργα του οποίου κυριαρχούσαν θέματα όπως το ασφαλές σεξ, η αγάπη, η γέννηση και ο θάνατος.



«Rhein II» του Andreas Gursky (1999)





Είναι η ακριβότερη φωτογραφία που πωλήθηκε ποτέ σε οίκο δημοπρασιών το 2011, στο αστρονομικό ποσό των 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο καλλιτέχνης αφαίρεσε ψηφιακά τους περαστικούς και ένα εργοστάσιο που βρισκόταν στο σημείο, δημιουργώντας μια καθαρή, αφαιρετική σύνθεση.



«Ο καλλιτέχνης είναι παρών» της Marina Abramovic (2010)





Η καλλιτέχνης κάθισε ήσυχη και ακίνητη στο αίθριο του ΜοΜΑ συνολικά 750 ώρες, κοιτώντας στα μάτια τους επισκέπτες του μουσείου οι οποίοι κάθονταν απέναντί της.



«Δραστηριοποιείται στην Performance Art, σε μια ακροβατική του σώματος και της ψυχής[1], από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Είναι γνωστή για τις παραστάσεις της οι οποίες ερευνούν την σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, σε μια προσπάθεια να «ελευθερωθούν» και οι δύο, μα κυρίως για την έκθεσή της χωρίς όρια σε κινδύνους χάριν της τέχνης που εκπροσωπεί. Όπως την ορίζει η ίδια, η performance art είναι η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής και όχι μια παράσταση θεατρικού τύπου. Έχοντας αναδείξει ως τέχνη την απελευθέρωση από τα όριά τους, του σώματος και της ψυχής, εκπαιδεύει σήμερα ομάδες που θα συνεχίσουν την τέχνη αυτή» γράφει η Wikipedia.



προώθηση ιστοσελίδων προώθηση ιστοσελίδων Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους ορκόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: γρήγορη δημιουργία site «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, dimiourgia istoselidas ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














προώθηση ιστοσελίδων Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, προώθηση ιστοσελίδασ για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.




προώθηση ιστοσελίδων
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/609619/dimiourgies-pou-taraxan-to-horo-tis-tehnis/

προώθηση ιστοσελίδων…