Μπερλουσκόνι βουλευτής βουλευτής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ - Διεθνή - Ιταλία: «Ταρακουνά» τα νερά της κεντροαριστεράς ο Ρέντσι

From Edge Of Eternity - Eternal Forge Modkit Wiki
Jump to: navigation, search

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή - Ιταλία: «Ταρακουνά» τα νερά της κεντροαριστεράς ο Ρέντσι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα (PD) αναμένεται να εκλέξει ως ηγέτη του τον χαρισματικό δήμαρχο της Φλορεντίας Ματέο Ρέντσι, ένα "αουτσάιντερ" που υπόσχεται να δώσει μια ευκαιρία για ανανέωση ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απειλήσει τον ήδη εύθραυστο Συνασπισμό του Πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.



Ο 38χρονος Ρέντσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής από τις οποίες θα εκλεγεί ένας νέος γραμματέας που θα ηγηθεί του μεγαλύτερου κόμματος της κυβέρνησης Λέτα. Όμως η καχυποψία του για την παλαιάς κοπής Αριστερά, η απροκάλυπτη φιλοδοξία του και η απότομη απόρριψη πολλών που βρίσκονται στη δική του πλευρά, τον έκαναν να αποκτήσει τόσο εχθρούς όσο και φίλους.



Κανένας από τους αντιπάλους του, ο 52χρονος πρώην κομμουνιστής Τζάνι Κουπέρλο ή ο 38χρονος Πίπο Τσιβάτι, ένας εκσυγχρονιστής που γνωρίζει καλά το Ίντερνετ, δεν έχει σοβαρή πιθανότητα να κερδίσει τις προκριματικές, οι οποίες είναι ανοικτές για όλους τους ψηφοφόρους, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις όχι μόνο τα μέλη του κόμματος.



Φωτογενής και με άνεση στην τηλεόραση, σε σημείο να τον συγκρίνουν μερικές φορές με τον Βρετανό Τόνι Μπλερ, ο Ρέντσι έχει ήδη περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Λέτα, συνάδελφός του στο PD, απειλώντας την ευαίσθητη ισορροπία του συνασπισμού του με τη διατύπωση ηχηρών αιτημάτων προς το PD να βάλει περισσότερο τη σφραγίδα του στην κυβέρνηση.



Ο Ρέντσι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αλλά ως ηγέτης του κόμματος θα είναι το φαβορί για να ηγηθεί του κεντροαριστερού PD στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος για πρωθυπουργός.



Παρόλο που έχει προτιμήσει να παραμείνει αόριστος σε συγκεκριμένα θέματα, έχει πιέσει τον Λέτα να κινηθεί πιο επιθετικά σε ό,τι αφορά την επανεξέταση των κανονισμών που διέπουν την εργασία ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές, τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας το οποίο έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, παρακολουθηση κινητου δωρεαν και τη βελτίωση της λειτουργίας της ευρώπης.



"Είναι ή τώρα ή ποτέ", δήλωσε αυτή την εβδομάδα σε μια από τις ατέλειωτες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ενόψει των προκριματικών. "Είτε το PD θα αδράξει την ευκαιρία είτε θα σαρωθεί".



Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ρέντσι μεγαλύτερο ποσοστό δημοτικότητας από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, με εξαίρεση τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο. Όμως ξέρει καλά πως αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα και η ευκαιρία που έχει τώρα μπορεί να μην υπάρξει ξανά.



Ο Ρέντσι δεν είχε υποσχεθεί ρητά την υποστήριξή του την Τετάρτη, στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο Λέτα για να επιβεβαιώσει την πλειοψηφία του μετά την αποχώρηση της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Ωστόσο οι σύμμαχοί του απορρίπτουν τις ανησυχίες ότι μπορεί να μπει στον πειρασμό, ίσως από προσωπική φιλοδοξία, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση να υπονομεύσει την κυβέρνηση και να προκαλέσει νέες εκλογές που θα τον αναδείκνυαν ενδεχομένως πρωθυπουργό.



Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Tecne αυτή την εβδομάδα, στις προκριματικές εκλογές αναμένεται να ψηφίσουν από 1,4 ως 2,1 εκατ. πολίτες και το ποσοστό του Ρέντσι πιστεύεται ότι θα φθάσει από 52% ως 56%, 20 μονάδες πάνω από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Κουπέρλο.



Όπως είχε κάνει ο Μπλερ, έτσι και ο Ρέντσι έχει υποσχεθεί ότι θα οδηγήσει το κόμμα στη σύγχρονη εποχή, με αποτέλεσμα να αποκαλείται "Il Rottamatore" (ο καταστροφέας) εξαιτίας της υπόσχεσής του να ανατρέψει πολλές από τις παλιές δομές και παραδόσεις του PD.



Αντίθετα όμως από τον Μπλερ, ο οποίος είχε μεταμορφώσει το Εργατικό κόμμα της Βρετανίας όπως ήθελε ο ίδιος πριν κερδίσει την εξουσία, ο Ρέντσι δεν είχε το χρόνο για να θέσει υπό τον έλεγχό του τον κομματικό μηχανισμό, μια αδυναμία που μπορεί να του κοστίσει ακριβά όταν θα χρειαστεί να ζητήσει χάρες.

Ο Λέτα, ο οποίος ως βουλευτής ήταν πιστός στον τελευταίο ηγέτη του κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δεν είναι υποψήφιος στις προκριματικές και οι σχέσεις του με τον Ρέντσι είναι στην καλύτερη περίπτωση ψυχρές, παρόλο που επιμένει να λέει ότι οι προκριματικές του PD θα ενισχύσουν την κυβέρνηση.



Μετά την εκδίωξη του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία, τον περασμένο μήνα, και την απόφαση του Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων, να μην επιδιώξει μια έδρα για τον εαυτό του στις τελευταίες εκλογές, μια ενδεχόμενη ανάδειξη του Ρέντσι ως ηγέτη του PD θα σημάνει πως οι τρεις πιο διακεκριμένοι για τις πολιτικές εκστρατείες τους ηγέτες θα βρίσκονται εκτός κοινοβουλίου.



Με τον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο αμφότερους στην αντιπολίτευση και ελεύθερους να επιτίθενται στον κυβερνητικό Συνασπισμό, ο Ρέντσι μπορεί να δελεαστεί κι αυτός να αποστασιοποιηθεί από μια κυβέρνηση η οποία πασχίζει για να περάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.



Αντίπαλοι τον κατηγορούν ανοικτά ότι θέλει να προκαλέσει νέες εκλογές ώστε να επωφεληθεί από το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις.



Αντιμετωπίζει όμως μια απρόβλεπτη νέα πρόκληση μετά την κίνηση που έκανε αυτή την εβδομάδα το Συνταγματικό δικαστήριο να απορρίψει τμήματα του ισχύοντος εκλογικού νόμου. Η απόφαση αφήνει την Ιταλία με ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα που ουσιαστικά εγγυάται βραχύβιους συνασπισμούς και επιδεινώνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το σύστημα τα τελευταία χρόνια.



Οποιαδήποτε κυβέρνηση Ρέντσι θα είναι πιθανότατα θνησιγενής. Ως εκ τούτου μπορεί να προτιμήσει να περιμένει ως το 2015, που ο Λέτα έχει θέσει ως ημερομηνία στόχο για τις επόμενες εκλογές. Έτσι θα υπάρξει επίσης χρόνος για να ψηφιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος.



"Πιστεύω πως είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο", δήλωσε πηγή προσκείμενη στο δήμαρχο της Φλορεντίας.



Σε κάθε περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να οικοδομήσει υποστήριξη μέσα στο κόμμα, όπου πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά σ ένα νεαρό αουτσάιντερ, οι πολιτικές ρίζες του οποίου χρωστούν περισσότερα στο παλιό κεντροδεξιό κίνημα της Χριστιανο Δημοκρατίας, απ ό,τι στην παραδοσιακή Αριστερά.



Εκτός του κόμματος, το μήνυμά του βρίσκει ανταπόκριση σ ένα κοινό συνηθισμένο όλο και περισσότερο να βλέπει την Αριστερά να κάνει λάθη, όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές, όταν σπατάλησε το σημαντικό προβάδισμά της στις δημοσκοπήσεις και επέτρεψε στο κόμμα του Μπερλουσκόνι να επιστρέψει στην κυβέρνηση.



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθηση κινητου παιδιου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, παρακολουθηση μηνυματων κινητου του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, παρακολουθηση κινητου παιδιου ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281617&catID=4

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…