Κεφαλογιάννης βουλευτής βουλευτής ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Μ. Κεφαλογιάννης: Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ

From Edge Of Eternity - Eternal Forge Modkit Wiki
Jump to: navigation, search

ΠΕΤΡΑ Σκεπή ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ σκεπές ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ο Μιχάλης Πλάκες Συκής Καρύστου Λιάπης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, πετρες οπότε και το κόμμα δεν έχει κάποιον πλακες καρυστου λόγο σήμερα, πετρα τιμες δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ..."

Μ. Κεφαλογιάννης: Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Ο Μιχάλης Λιάπης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, οπότε και το κόμμα δεν έχει κάποιον λόγο σήμερα, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔΟ κ. Μιχάλης Λιάπης ιδιωτεύει και δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, δήλωσε στον Βήμα FM ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.



«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει. Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος του κόμματος. Αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δε βρίσκεται στις δομές του. Άρα, δεν έχει κάποιον λόγο η ΝΔ σήμερα.



Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει και η δίκη που είναι να γίνει και ας πει ο κ. Λιάπης όσα είναι να πει, αλλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας πληγώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το " πετρεσ καρυστου μαζί πετρες καρυστου τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Τρεις υποψήφιοι με ελληνικές ρίζες στις γερμανικές εκλογές

Μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί έχει η Στέλλα Κυριγανέ-Εφραιμίδη Στις 22 Σεπ Τεμβρίου η Γερμανία ψηφίζει. Στις λίστες των κομμάτων βρίσκονται αρκετοί υποψήφιοι μη γερμανικής κατ αγωγής, μεταξύ των οποίων και τρεις με ελληνικές ρίζες. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδη, είναι πολύ πιθανόν να εκλεγεί μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου.



Μόλις είκοσι ημέρες μετά τη γέννησή της- τον Νοέμβριο του 1965 στη Θεσσαλονίκη- η κ. Κυργιανέ - Εφραιμίδη ακολούθησε τους μετανάστες γονείς της πίσω στη Γερμανία, συγκεκριμένα στην περιοχή της Βάδης Βυρ Τεμβέργης. Εκεί μεγάλωσε, πήγε σε γερμανικό σχολείο, παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. Το 1985 γίνεται μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD. Βασικό κριτήριο γι΄ αυτή την επιλογή ήταν το γεγονός ότι το SPD όχι μόνον δεχόταν αλλοδαπούς ως απλά μέλη, αλλά τους έδινε την ευκαιρία να γίνουν και στελέχη.



Από το 1991 η Στέλλα Κυργιανέ -Εφραιμίδη γίνεται σταδιακά δημοτική και νομαρχιακή σύμβουλος, μέλος του προεδρείου SPD στη Βάδη Βυρ Τεμβέργη, υποψήφια ευρω βουλευτής και τώρα υποψήφια για την Μπούντεσταγκ στην εκλογική περιφέρεια Τσόλερναλμπ -Ζιγκμάρινγκεν. Η δημοφιλής πολιτικός με διασυνδέσεις στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος είχε, όμως, και προτάσεις να κατέβει υποψήφια και σε άλλες δύο περιφέρειες, αλλά τελικά επέλεξε το μέρος όπου μεγάλωσε. «Εγώ μεγάλωσα στο Σιγκμάρινγκεν, εδώ ήταν ο πρώτος σταθμός των γονιών μου, όταν ήρθαν το 1962 στη Γερμανία. Το σκέφτηκα φυσικά. Ο πατέρας μου μου είπε, αν μπορείς βοήθησε τους ανθρώπους εδώ, όπως μας βοήθησαν αυτοί όταν είχαμε έρθει το ΄62. Τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να δώσεις κάτι πίσω», λέει η κ. Κυργιανέ - Εφραιμίδη .



Η περιοχή αυτή θεωρείται, όμως, προπύργιο των Χριστιανοδημοκρατών. Ο υποψήφιός τους εκλέγεται συνήθως με πάνω από 50%. Παρά το γεγονός ότι έχει επισκεφτεί τους τελευταίους μήνες πάνω από 2000 σπίτια και έχει δεχτεί μεγάλη υποστήριξη, η κ. Κυργιανέ - Εφραιμίδη γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί με το πρώτο, το ονομαστικό δηλαδή ψηφοδέλτιο. Πολύ μεγάλες πιθανότητες έχει βάσει του μεικτού γερμανικού εκλογικού συστήματος να εκλεγεί με το δεύτερο, το κομματικό ψηφοδέλτιο. Η θέση που έχει στη λίστα τις δίνει πολλές ελπίδες να γίνει η πρώτη βουλευτής ελληνικής κατ αγωγής στη Γερμανία. Μάλιστα λέει πως κάτι τέτοιο «δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αν τώρα βλέπουν στο 26% το SPD πιστεύω ότι ως τις 22 Σεπ Τεμβρίου θα έχουμε φτάσει πάνω από 27%». Εάν οι σοσιαλδημοκράτες καταφέρουν να λάβουν το 28% των ψήφων τότε η Στέλλα Κυργιανέ θα γίνει μέλος της επόμενης γερμανικής Βουλής.



Οι υποψήφιοι των Πρασίνων και της Αριστεράς Γεννημένος στο Αμβούργο από γονείς μετανάστες ο Σπυρίδων Ασλανίδης πολιτεύεται στην βορειογερμανική πόλη Λύμπεκ για τους Πρασίνους. O 44χρονος οικονομολόγος, μέλος των Πρασίνων από το 1994, είναι σύμβουλος του δήμου σε θέματα οικονομικής προώθησης και εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στην πόλη. Ενώ για μεγάλο διάστημα ασχολούνταν με θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, σήμερα είναι εκπρόσωπος του κόμματος του στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν για θέματα οικονομικών και οικονομίας. Πιθανότητες να εκλεγεί δεν έχει, αλλά στόχος του είναι να ξεπεράσει το 17% των ψήφων, από 11,6% που ήταν το 2009. Για αυτό το λόγο επενδύει πολύ χρόνο και δύναμη στον προεκλογικό αγώνα. Κατά πόσο όμως του γίνονται ερωτήσεις σχετικά με την του Ελλάδα, των πιθανών επιπτώσεων ενός κουρέματος του χρέους στους Γερμανούς φορολογούμενους; «Περίμενα πραγματικά κάποια στιγμή, ειδικά όταν δεν υπάρχοκόμμακόμματα</a> ή ακόμη κάποιος απλός πολίτης που έρχεται στις προεκλογικές μου εκδηλώσεις να μου θέσει τέτοιο θέμα. Αλλά - αυτό είναι πράγματι περίεργο και παράξενο - κανείς δεν έκανε κάποια σχετική παρατήρηση», αναφέρει ο κ. Ασλανίδης.



Διαφορετικές εμπειρίες έχει ο Λάμπρος Σαββίδης. Ο υποψήφιος του κόμματος της Αριστεράς στο Βερολίνο βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με τέτοιου είδους ερωτήσεις, οι οποίες αφορούν και τη στάση του κόμματός του, το οποίο μονίμως απορρίπ ΤΕΙ στη Βουλή κάθε δανειοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη «τα πακέτα αυτά ουσιαστικά δεν είναι πακέτα βοήθειας για τον ελληνικό λαό. Κατά 95-96% είναι πακέτα για τράπεζες που έχουν φαλιρίσει ή και για "ψευτοδανειστές" που πληρώνονται τους τόκους. Αυτοί παίρνουν στην ουσία τα λεφτά. Σχεδόν τίποτα δεν φτάνει για την πρόοδο και την ευημερία της οικονομίας στην Ελλάδα. Δεν φτάνει τίποτα στον ελληνικό λαό». Στη Γερμανία ο Λάμπρος Σαββίδης είχε έρθει το 1968 για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, ήταν μέλος προεδρείων πολλών ελληνικών συλλόγων στο Βερολίνο, ενώ το 1998 με την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία γίνεται μέλος του PDS, όπως λεγόταν τότε το κόμμα της Αριστεράς, επειδή, όπως τονίζει, ήταν το μόνο κόμμα στο γερμανικό κοινοβούλιο που καταδίκασε αυτή την πράξη. Η πρόταση να κατέβει υποψήφιος στις φετινές εκλογές του έγινε τον περασμένο φθινόπωρο. Σχετικά με την πρόταση αυτή αναφέρει: «Δεν είναι μόνο εκτίμηση για το πρόσωπο μου και τους αγώνες που έκανα ο ίδιος. Το να έχουν έναν Έλληνα υποψήφιο στο Βερολίνο, είναι ένα είδος αλληλεγγύης και συμ παράστασης προς τον ελληνικό λαό».





ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/338022/m-kefalogiannis-o-k-liapis-den-einai-stelehos-tis-nd/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…